Japan – Ny blogserie


Indeholder reklamelinks

En rejse til Japan

Der er noget, som jeg ikke tidligere har fortalt her på bloggen: I marts/april var jeg fire uger i Japan sammen med min kæreste. En rejse, som vi har talt om lige siden vi lærte hinanden at kende – og nu skete det!

Jeg skriver ikke sådan noget på internettet før jeg er kommet hjem, da jeg har hørt, at det kan øge risikoen for indbrud i hjemmet – så jeg håber, at I kan bære over med min lille hemmelighed (og fremtidige hemmeligheder omkring rejser).

Japanske KonMari

Meget symbolsk rejste vi samtidigt med, at min KonMari blogserie startede – for Marie Kondo (ophavskvinden til KonMari-metoden) er jo fra Japan. Og derfor kunne jeg ikke helt lade være med – for sjov – at finde KonMari bøgerne på japansk. Ikke for at købe dem, men bare for at se hvordan de så ud. Og de så noget anderledes ud – ikke mindst fordi bøger i Japan åbner den anden vej end herhjemme, så man læser bagfra og frem:

Og det var lidt sjovt at se de japanske tegninger i Manga-udgaven af KonMari-bogen, for de var faktisk til at forstå. Det hjalp nok, at jeg kunne genkende Marie Kondo, som hende, der på tegningerne hjælper med at få styr på hjemmet – og som tak for hjælp får serveret en kop varmt at drikke (formodentlig matcha te – det drikker de meget i Japan):

Drømmen om sakura i Japan

Nu var min fascination af KonMari-metoden godt nok ikke årsagen til, at vi tog til Japan. Nej, det var helt og alene vores egne drømme.

Min kæreste nævnte ret hurtigt i vores forhold, at hans helt store drøm var at komme til Japan. Og jeg har også altid været interesseret i at besøge landet, da min far rejste rundt dernede i forbindelse med sit arbejde, da jeg var 4 år gammel, og lige siden har han talt begejstret om landet, når talen faldt på Japan. Derudover fik han også introduceret os for japanske ting allerede dengang. Bl.a. kom han hjem med en ægte kimino til mig (da jeg jo var barn, blev den dog mest brugt som udklædning f.eks. til fastelavn). Og vi spiste også med jævne mellemrum sushi allerede dengang i slut 1980’erne – lang tid før sushi var blevet main stream herhjemme.

Drømmen for både min kæreste og jeg var – ligesom for mange andre – at komme til Japan under sakura (det vil sige: når kirsebærtræerne blomstrer). Sakura-perioden er efter sigende det mest populære tidspunkt for turister i Japan. Klimamæssigt kan man dog rejse til Japan året rundt – og der skulle f.eks. også være superflot dernede, når efterårets farver er på sit højeste.

Hvornår kirsebærtræerne præcist blomstrer er svært at forudsige, da det afhænger af vejret og derfor varierer fra år til år.Godt nok kan man rejse lidt efter det, da de blomstrer tidligere sydpå end de gør nordpå og i bjergene, men hvis man gerne vil planlægge sin rejse lidt på forhånd og  booke sine overnatninger f.eks. i den kulturelle “hovedstad” Kyoto (hvor det kan være svært at få overnatning i sakura-perioden), så er man jo hurtigt bundet af en bestemt rejseplan. Det var vi i hvert fald, da det også skulle passe med, hvordan vi bedst/nemmest kom rundt i landet med hurtigtoget Shinkansen.

Trods usikkerheden om det præcise blomstrings-tidspunkt, havde jeg dog læst mig frem til, at den som regel starter i slut marts / start april – og at det smukke syn kun varer få uger. Derfor rejste vi på vores fire ugers rejse allerede i slutningen af marts, så vi var nogenlunde sikre på at ramme sakura et eller andet sted på ruten. Og det var heldigt, at vi tog af sted allerede i slut marts, for lige netop i år kom sakura tidligt, og vi ankom til kirsebærtræer i fuldt flor.

Læs mere om Japan

Dette indlæg er en del af en blogserie, hvor du kan  læse mere om Japan:

Skal du selv til Japan, vil jeg anbefale dig også at læse i Lonely Planet Japan – den indeholder meget mere information og mange flere idéer til, hvad man skal se, end det jeg – på baggrund af mine fire uger i Japan – kan komme ind på.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.