KonMari – Ny blogserie


Indeholder reklamelinks

Oprydningstid

I dag er det Skærtorsdag. Vi er midt i påsken, og de næste to måneder vil der med jævne mellemrum være nogle ekstra fridage i forbindelse med helligdagene.

For (næsten) alle os, der arbejder i det offentlige, er der samtidigt varslet strejke og lockout. Noget der igen giver en del af os færre dage på arbejdet, medmindre parterne finder en løsning.

Den ekstra tid derhjemme er perfekt til at få ryddet op og ryddet ud. Og derfor tænkte jeg, at det er nu jeg vil introducere oprydningsmetoden KonMari her på bloggen.

Hvordan kom jeg selv i gang?

I 2016 hørte jeg for første gang om Marie Kondos oprydningsmetode KonMari. Det var min veninde, der begejstret fortalte mig om metoden – og som jeg har skrevet om her, skete det lige på det rette tidspunkt i mit liv. Et tidspunkt, hvor jeg selv var parat til at få ryddet op og ryddet ud. Et tidspunkt hvor jeg søgte efter en metode, som kunne hjælpe mig med at gennemgå alt i min lejlighed, for at finde ud af, hvad der skulle have lov til at blive i mit liv.

Det blev starten på en større forvandling af mit hjem – og min begejstring smittede så meget, at min søster også gik i gang med KonMari. .Min søster blev også begejstret for metoden og kunne konkludere, at KonMari virkede meget bedre end det, hun tidligere havde lært af en anden oprydningsbog.

For mit eget vedkommende blev det også begyndelsen på min vej mod minimalisme. Men det er dog vigtigt, at sige, at KonMari metoden ikke i sig selv er minimalistisk. KonMari handler om, kun at beholde de ting, der giver dig glæde. Nogle vil finde glæde i et hjem fyldt med mange ting, og andre vil som mig bruge metoden til at komme nærmere en minimalistisk livsstil. Uanset hvad er det vigtige kun at beholde det, der giver glæde i dag, og give slip på det, der ikke hører til i dit liv.

“The space in which we live should be for the person we are becomming now, not for the person we were in the past” – Marie Kondo

Læs mere om KonMari-metoden

Dette indlæg er en del af en blogserie, hvor du kan  læse mere om KonMari-metoden:

Du kan også læse mere i en af Marie Kondos bøger. Jeg har læst både hendes første bog “The life-changing magic of tidying up” (på dansk: “Magisk Oprydning”) og hendes anden bog “Spark Joy” som biblioteksbøger. Den første bog er rigtig god til at introducere KonMari-metoden, men jeg synes, at hendes anden bog er mere praktisk anvendelig. Derfor endte jeg med, kun  at købe “Spark Joy”, da jeg ved, at det er den, som jeg vil vende tilbage til ved fremtidige KonMari-oprydninger. Du kan finde “Spark Joy” og Marie Kondos andre bøger her.

 

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.